2 d’abr. 2013

La Unió Musical d’Albaida, convoca el I Concurs de Composició de Pasdobles "Fernando Tormo Ibáñez" amb motiu del 90 aniversari de la societat.

L’Aranya reconeix l’estil musical i la figura de Tormo en aquest primer concurs de composició.



Dins dels actes programats per al 90 Aniversari de la fundació de la Unió Musical d’Albaida l’Aranya, aquesta Societat Musical convoca el Primer Concurs de Composició de Pasdobles Fernando Tormo Ibáñez. Amb aquest concurs pretenem fomentar i enriquir el patrimoni musical i cultural de les bandes de música i també difondre l’estil musical i la figura de l’il·lustre compositor albaidí Fernando Tormo, director de la banda d’aquesta societat entre els anys 1951 i 1953.
Els pasdobles de Tormo, d’estil solemne i elegant, han sigut escollits per bandes de música de renom per a ser interpretats en els seus compromisos més importants. Amb el concurs també volem estimular la creativitat dels compositors actuals en aquest estil musical i volem fer un reconeixement públic al nostre mestre i compositor Fernando Tormo, donant a conèixer el seu estil solemne i elegant que el caracteritza com a un estil propi.



Membres de l'organització i president de l'Aranya.
Pel que fa a les bases, cal destacar el termini de presentació de les obres que finalitzarà el 31 de juliol de 2013 a les 14.00 hores. El jurat el formaran entre tres i cinc persones del món de la música, de reconegut prestigi i de solvència professional, entre les quals es trobarà el director de la Unió Musical d’Albaida, José Javier Sanz Vila.

El PRIMER premi serà de 1.500 euros i també hi haurà un ACCÈSSIT de 500 euros atorgat per un jurat popular format per les persones assistents al lliurament del premi majors de 16 anys.

El lliurament del premi tindrà lloc l’últim cap de setmana del mes de setembre de 2013, en un concert on l'Aranya interpretarà les 4 obres finalistes seleccionades pel jurat.
La composició guardonada amb el PRIMER premi serà interpretada per la banda de música de la Societat Unió Musical d’Albaida “L’Aranya” en l’acte més important per a aquesta societat: la baixada de la bandera del dia 7 d’octubre, festivitat de la patrona d’Albaida.

Més informació de les bases aquí.