29 de set. 2013

Albaida 7 d’octubre i Bah són els pseudònims guanyadors del Primer Premi del I Concurs de Composició de Pasdobles Fernando Tormo Ibáñez.

El jurat va deliberar el primer premi exaequo entre els dos pasdobles. Albaida 7 d’octubre s’emportà l’Accèssit de Públic.

Els pseudònims Albaida 7 d’octubre de Miguel Angel Sarrió i Bah de Juan Sanjuan foren els guanyadors del Primer Premi del I Concurs de Composició de Pasdobles Fernando Tormo Ibáñez organitzat per la comissió del 90é Aniversari de la Unió Musical d’Albaida “l’Aranya” i que es va celebrar el passat dissabte 28 al Cinema Odèon d’Albaida.

Amb una gran afluència de públic, l’Aranya interpretà les 4 obres finalistes per què el jurat prenguera les últimes decisions per a escollir el pasdoble guanyador. A més, el públic també va decidir el premi de l’Accèssit i que va estar guardonat al pasdoble Albaida 7 d’octubre amb un total de 118 vots, davant la quantitat de 226 paperetes. Finalment, i després d’una intensa reunió del jurat per establir quin pasdoble seria el guanyador, es va prendre la decisió d’entregar el Primer Premi exaequo –és a dir, compartit- als pasdobles amb el pseudònim Albaida 7 d’octubre i Bah. Al mateix moment que la secretaria del jurat, Andrea Sebastià, va proclamar els guanyadors, va obrir el sobre on es trobava el nom del compositor.

Per tant, els pasdobles guanyadors del Primer Premi es repartiran els 1.500 euros, a més de ser editats per la editorial musical Omnes Bands i seran interpretades per l’Aranya el dia 7 d’octubre per la vesprada. També, el pasdoble Albaida 7 d’octubre repeteix guardó, en aquest cas amb l’Accèssit de Públic valorat en 500 euros.

Per a la comissió organitzadora del 90é Aniversari “l’èxit d’aquest concurs ha estat més que superat des del moment en què es va rebre 26 pasdobles. A més, la figura d’En Fernando Tormo Ibáñez ha tingut una forta repercussió i que esperem que aquest concurs haja servit d’un gran reconeixement per la seua llavor en el món de la música festera i sobretot en la comarca de la Vall d’Albaida”.

L’acte va reunir a diverses personalitats del món de les societats musicals com el president de l’Assemblea de Societats Musicals de la Vall d’Albaida, a més, de representants del món de la festa tan d’Albaida com també d’Alcoi, que van donar tot el seu suport a l’Aranya amb el seu 90é aniversari, a més de gaudir de la excel·lent interpretació que van realitzar els músics dels 4 pasdoble finalistes i del pasdoble d’En Fernando Tormo, Unión Musical, que va tenir una forta ovació del públic.

La comissió organitzadora del 90é Aniversari no descarta la possibilitat de realitzar una segona edició del concurs, però destaquen que “aquest concurs es convertisca en una forta aposta cultural que engloba la música, la festa i el poble d’Albaida”, tot i que falta concretar la periodicitat d’aquest concurs i la seua organització en pròximes edicions, convidant així a l’altra societat musical, el Cercle Musical Primitiva d’Albaida, o també a la regidoria de cultura a que continuen la idea d’aquest concurs i seguir endavant durant moltes edicions més.