20 d’abr. 2015

L’Aranya convoca el II Concurs de Composició de Pasdobles Fernando Tormo Ibáñez

El concurs biennal arriba a la segona edició amb l’objectiu d’impulsar la creació de pasdobles de compositors autòctons i difondre l’estil musical de Fernando Tormo


La Unió Musical d’Albaida “l’Aranya” organitza el II Concurs de Composició de Pasdobles Fernando Tormo Ibáñez del qual s’anunciarà el gunayador el proper 3 d’octubre de 2015. El concurs va nàixer en el 90è aniversari de l’Aranya per difondre l’estil de pasdoble del compositor albaidí i que va ser director de la societat entre el 1951 i 1953. Amb la idea de convertir-se en un important concurs en el món de la música festera, aquest any se celebra la seva segona edició amb el mateix objectiu de difondre l’estil tormonià i, a més, estimular la creativitat d’actuals compositors en aquest gènere musical per a la festa tan genuïnament valencià.

Amb tot això, l’Aranya pretén fomentar i enriquir el patrimoni musical i cultural de les bandes de música a través d’aquest estil, donat que moltes bandes de renom han escollit pasdobles de Tormo pel seu caràcter solemne i elegant per ser interpretats en els seus compromisos més importants.
El termini de presentació dels pasdobles composats per al concurs finalitza el 31 de juliol de 2015 a les 14h. Una vegada passat aquest temps, el jurat format per prestigiosos compositors vinculats a Albaida i a la festa decidiran els 4 pasdobles que arribarana a la final. La banda de la Unió Musical d’Albaida l’Aranya interpretarà els 4 pasdobles finalistes el 3 d’octubre de 2015, en un concert on el públic també podrà votar pel pasdoble que s’emportarà l’Accèssit de públic valorat per 500€. Per altra banda, el jurat decidirà aquest mateix dia el guanyador del primer premi valorat en 1.500€.

La primera edició del concurs va tenir una gran repercussió pe que fa a la participació on un total de 26 pasdobles vare ser presentats. Finalment, el jurat va decidir donar el primer premi ex-aequo als pasdobles ‘Albaida 7 d’octubre’ del compositor Miguel Ángel Sarrió i ‘Herminia’ de Juan Sanjuan. L’accèssit de públic va recaure al pasdoble de Sarrió el qual va ser interpretat el 7 d’octubre, diada de la patrona d’Albaida, en la cercavila que es realitza abans de la solemne processó. Un acte important per a la banda on se reflecteix l’estima per la festa i per la música en un dia tan important per a molts albaidins i també per als musics de l’Aranya.

Un cartell que commemora el 400è aniversari del campanar

La Unió Musical d’Albaida l’Aranya amb la celebració del II Concurs de Composició de Pasdobles Fernando Tormo Ibáñez vol retre homenatge al campanar de la població que enguany celebra el seu 400è aniversari des que es va contruïr. Per aquest motiu, el cartell del concurs presenta la vista més identificativa d’Albaida amb el campanar com a centre de totes les mirades. Josep Moltó, dissenyador del cartell, ha volgut transmetre la llarga història d’Albaida amb la música i que amb el so de les campanes també es produeix musicalitat més enllà de dogmes religioses.

Per tot això, qualsevol que observe el cartell del concurs se n’adonarà de seguida que es tracta d’un esdeveniment que pren a Albaida com a referent per la defensa de la música, i també, la comarca de la Vall d’Albaida com a un dels nuclis més importants del País Valencià on es concentren el major nombre de societats musicals d’arreu del país amb llarga tradició i història.