26 de gen. 2016

Adrián Ronda Sampayo, nou director de la Unió Musical d’Albaida l’Aranya

La societat musical albaidina l’ha escollit d’entre més de 14 aspirants


La nova junta directiva de la Unió Musical d’Albaida l’Aranya ja ha començat a fer feina i la primera tasca urgent que hi tenia al davant era el d’escollir un nou director musical després que l’anterior, José Javier Sanz Vila, va decidir deixar una llarga etapa de nou anys al front de la direcció.

La junta directiva ha informat que, sense haver obert cap convocatòria, la societat ha rebut catorze currículums i propostes de directors interessats en formar part de la direcció musical de l’Aranya. En una primera fase, la junta en va triar a nou i finalment demanaren una entrevista personal a tres d’aquests professionals de la direcció bandistica. La junta ha informat que ha comptat amb l’assessorament de tres persones vinculades a l’Aranya amb una gran experiència en el món de les bandes de música com són Mario Roig, Ramon Garcia i l’exdirector José Javier Sanz, els quals "ens han donat la seva opinió al respecte que ens ha aprofitat moltíssim per prendre la decisió final".

Finalment, després d’haver realitzat les tres entrevistes i que la junta es reunís en sessió extraordiària, ha decidit per unanimitat contractar com a director musical de l’Aranya a Adrià Ronda Sampayo, el qual es presentarà a tota la societat en l’assaig del proper divendres amb la intenció de "començar una nova etapa" que faci evolucionar i augmentar el nivell de la banda i amb la perspectiva de realitzar nous projectes.


La nova direcció
Adrián Ronda Sampayo, de 28 anys, és natural del municipi saforenc de Potries on és director titular de la banda de l’Associació Artístic Musical ‘Sant Blai’ de Potries, a més de ser també director de la coral de l’Agrupació Musical Santa Cecília d’Ador, del Conjunt Instrumental de la Safor i de Games&Symphonies. L’any 2011 és llicencia al Conservatori Superior de Música ‘Salvador Seguí’ de Castelló amb l’especialitat de Trompeta. En el camp de la direcció, ha estat seleccionat per estudiar a prestigiosos cursos com el que va realitzar a Brasov (Romania) o a la Royal Northern College of Music a Manchester (Regne Unit). Va guanyar el primer premi en el concurs internacional de direcció d’orquestra per la London Classical Soloists Orchestra a Londres. Ha estat director convidat en formacions bandístiques i orquestrals de la Ferris State University (EUA) i també a la ‘Banda Sinfónica del Gobierno del Estado de Veracruz’ a Mèxic. Actualment, cursa els estudis de composició amb Ramon Garcia i Soler, al mateix temps que continua la seva formació com a director tant arreu de l‘Estat com a l’estranger. Al capdavant de la direcció de l’AAM Sant Blai de Potries va obtenir el primer premi en el Certament Provincial de Bandes de València, l’any 2013, i el premi Euterpe a la millor producció musical del disc ‘Sons de la terra’, l’any 2014.