17 de set. 2013

El jurat del I Concurs de Composició de Pasdobles Fernando Tormo Ibáñez deliberarà al guanyador aquest dissabte 28 de setembre.

L’acte se celebrarà a les 12h en el Cinema Odèon d’Albaida i comptarà amb la presència de representants festers i del món de la música.


Com ja venia anunciant la comissió organitzadora del 90é Aniversari de la Unió Musical d’Albaida “l’Aranya”, aquest dissabte 28 de setembre al Cinema Odèon d’Albaida a les 12h se celebra el lliurament del primer premi i l’accèssit del públic en la primera edició del Concurs de Composició de Pasdobles Fernando Tormo Ibáñez.

En aquest acte, l’Aranya d’Albaida interpretarà els 4 pasdobles finalistes del concurs: Albaida 7 d’octubre, Bah, Beniaia i Vidriers. Mentrestant, el públic haurà d’escollir el pasdoble que més li haja agradat per després fer el recompte i saber quin serà l’accèssit del públic. A la segona part del concert, l’Aranya vol rendir homenatge a Fernando Tormo Ibáñez en un dels pasdobles més característics del compositor albaidí i que està dedicat a l’Aranya: Unión Musical. En aquest moment, el jurat, baix la presidència de Ramón Garcia i Soler, deliberarà qui serà el guanyador del Primer Premi valorat en 1.500€, per què tot seguit siga anunciat i saber qui és el seu compositor o compositora.

En aquest acte es comptarà amb la presència de representants festers de Moros i Cristians d’Albaida, Ontinyent, Alcoi, Muro, Cocentaina i d’arreu de totes les poblacions que celebren aquesta festa i on l’Aranya ha deixat empremta. A més, també comptarà amb membres de la FSMCV com el seu president Josep Francesc Almeria i també personalitats del món de la composició de música festera.

Per a la Unió Musical d’Albaida “l’Aranya” aquest concurs significa molt per a dignificar un gènere de pasdoble que ha marcat molt en la composició de la música festera. A més, de convertir-se en un punt d’encontre entre el món fester i musical i aportar noves sinergies i reforçar les societats musicals com a pilars fonamentals per difondre i divulgar la música, i que sens dubte, els 90 anys que celebra l’Aranya ho demostren.