22 de nov. 2013

L’Aranya rendeix homenatge a Hernán Cortés Falcó pel seu treball durant els inicis de la societat

La comissió del 90é Aniversari vol fer aquest reconeixement “per la seua llavor de tota una vida al servei de l'Aranya com a secretari i com a soci de forma altruista”. 

Aquest dissabte 23 de novembre a les 19h se celebrarà a la seu de l’Aranya l’acte d’homenatge al que fou secretari de la societat entre els anys 1930 i 1940, Hernán Cortés Falcó. Fou un home que estimava la música i a l’Aranya, i durant els anys que va viure a Albaida, formà part de la banda com a soci i treballà amb els fundadors de la societat pràcticament en els primers anys de la Unió Musical d’Albaida “l’Aranya”.

Precisament, el treball que va realitzar Hernán Cortés en els inicis de la societat és el motiu pel qual la comissió organitzadora del 90é Aniversari i la junta directiva de l’Aranya vol rendir homenatge: “És un exemple de pertànyer a una societat per estima amb uns valors musicals i socials que representen l'Aranya. Sense esperar res a canvi”. A l’agost de 1990, Hernán Cortés Falcó, va escriure els records que tenia ell quan va ser secretari de la banda. Aquest text reflecteix els moments que va viure l’Aranya des de la seua fundació, passant per les primeres actuacions que van fer, els locals on van assajar, la bandera i fins i tot, Cortés, va tenir una gran memòria en escriure noms i cognoms dels músics que formaven l’Aranya durant aquell període. És per això, que en aquest homenatge, es presentarà un xicotet llibret on es recullen aquestes memòries.

A l’acte també hi haurà una audició musical de la mà dels músics de l’Aranya Pau Valls i Victor Pons. Tot seguit, Reyes Cortés, filla de Hernán, farà entrega d’una fotografia al president de l’Aranya, Iván Porta, i que serà col·locada junt amb la resta de fotografies que hi ha a la seu on es troben els membres fundadors així com socis, músics, presidents i directors que han donat exemple de “formar part de la gran família que és l'Aranya”, i en aquest cas, amb Hernán Cortés, sense ser músic.