7 d’abr. 2014

L'Aranya sona al programa 'Contra viento y madera' de RNE-Clásica

El passat diumenge 6 d'abril es va poder escoltar a la RNE-Clásica a la Unió Musical d'Albaida l'Aranya amb el pas-doble Gaudium! de Ramón Garcia i Soler enregistrat en el disc Ja Baixa l'Aranya Vol.2, dirigit per Miguel Àngel Grau i que va estar nominat al premi Euterpe l'any 2006. El programa, conduït per Diego Requena, explica quan va ser enregistrat el disc i quan va estar composat el pas-doble del nostre amic Ramón.

També, al programa d'aquest passat diumenge, s'escoltà a la Orquestra de Vents Filharmonia, que naix a l'escola comarcal de la Vall d'Albaida, a la Unió Musical de Muro i per últim a la Unión Musical Ciudad de Asís.

Per últim, 'Contra Viento y Madera' és l'espai que Radio Clásica es reserva per a la difusió de la música de banda i, per extensió, de la de totes aquelles agrupacions que es basen en els instruments de vent com a part fonamental de la seua formació. Ací tenen cabuda, des de bandes municipals, simfòniques i militars, fins a conjunts de càmera i, com no, transcripcions de música simfònica en arranjament per a aquest tipus de formacions. En aquest espai es repassa la trajectòria de les bandes més prestigioses de l'estat espanyol i de la resta del món i sempre estan molt atents als passos que comencen a donar els joves grups. Totes elles, gràcies al treball de recuperació i difusió, acosten fins a un repertori poc conegut en l'àmbit de la música de banda.