2 de jul. 2014

La Unió Musical d’Albaida "l'Aranya" enregistra un disc de música festera en col·laboració amb les filaes i càrrecs festers de moros i cristians que la societat musical manté relació.

La gravació serà aquest cap de setmana i es convertirà en el 8é disc que edita l'Aranya d'Albaida.


Els dies 4, 5 i 6 de juliol l'Aranya gravarà al seu local social, adequat acústicament, un disc de música festera on les marxes i els pasdobles que les diferents filaes vinculades a la banda han escollit per tal de deixar-les plasmades a un disc.

La Filà Realistes d’Alcoi, les Cordoveses d’Albaida, els Maseros de Cocentaina, la Filà Tariks de Muro o els Almoràvides de Villena entre altres, són algunes de les filaes que han col·laborat en l’edició d’aquest CD de música festera conseqüència del Primer Premi que va guanyar l’Aranya al Certamen de Bandes en la 10a edició de la Fira d’Artesania Festera que se celebrà a Villena.

La direcció es dura a terme pel director actual de la Unió Musical d’Albaida “l'Aranya” José Javier Sanz Vila i l’assessorament musical residirà en Iñaki Lecumberri Camps i Ramón Garcia i Soler, tots dos amics de l'Aranya. Es gravaran els pasdobles i marxes: Ergaitano, Va per les Seques, Muharib, Rafa Cucart, Dei Gratia Rex, Teresa Silvestre, Tariks, Al-Wazir, Almirrans, Al-Pedro 'Toto', Carretas, Bere, Margim i Ja Baixa l'Aranya.


Amb l’enregistrament d’aquest CD, la Unió Musical d’Albaida l’Aranya, continua la seua tasca de fomentar la formació de músics i promocionar la música i les festes de Moros i Cristians. Des de l’Aranya asseguren que "aquest tipus de colaboració entre les filaes i la banda consolida les relacions entre la música i el món fester".