22 de jul. 2014

L’Aranya d’Albaida participa un any més al Festival de Bandes de Música “Ciutat d’Albaida”

El proper divendres 25 de juliol a les 22:30h se celebrarà la XXXI edició d’aquest festival en els recuperats Jardins del Palau d’Albaida.


La Unió Musical d’Albaida l’Aranya participa aquest divendres 25 de juliol a les 22:30h al tradicional Festival de Bandes de Música ‘Ciutat d’Albaida’, un dels actes més importants de la Fira Sant Jaume.
Enguany, com a novetat, serà el lloc on se celebre el concert, als Jardins del Palau, que després d’uns anys en obres, per fi es tornen a obrir per donar cabuda a esdeveniments musicals com és el cas del festival de bandes.

Una reobertura d’aquest espai tan emblemàtic de la població d’Albaida que per part dels músics ha estat rebuda amb gran satisfacció, ja que, ‘es tracta d’un enclavament clau per poder realitzar concerts a l’aire lliure, amb una acústica adequada i sense que afecte, ni ens afecte, el soroll provocat per altres indrets de la població’, afirma Ivan Porta president de la societat.

I és que durant el llarg període que ha estat en obres els jardins del Palau, el festival ha estat deambulant per distints llocs d’Albaida, la Glorieta, el Cinema Odèon, la Plaça Major... i la major part de vegades ha sigut motiu de crítiques ja que no es tenia en compte l’acústica del lloc per a la bona execució de les peces musicals per part dels músics, així com, l’escolta adequada per part del públic assistent.

Les peces que ha escollit l’Aranya per a aquest concert són el pasdoble ‘Antañona’ de l’il·lustre compositor Fernando Tormo Ibáñez; la simfonia ‘Give us this day’ de David Maslanka; i per acabar la magnífica obertura de Wagner, ‘Rienzi’, que ja va ser interpretada per l’Aranya en el seu concert històric del passat 2013.

L’Aranya participarà junt amb l’altra societat musical del poble, el Cercle Musical Primitiva d’Albaida, i aquest any hi haurà una banda convidada com és la Banda Simfònica ‘Tot per la Música’ d’Ontinyent.

Els músics de l’Aranya amb el seu president Ivan Porta al capdavant esperen la màxima participació de públic per què ‘amics i amigues d’altres societats d’arreu del nostre país amb la qual tenim molt bona relació ens vinguen a escoltar el magnífic concert que hem estat preparant durant setmanes i que tan d’esforç ens resulta treballar sempre en aquest Festival de Bandes’.