6 de febr. 2014

Canvi de rumb

L'Aranya d'Albaida ha quedat fora del Certamen Internacional de Bandes de Música "Ciutat de València". S'estudiarà participar en altres certamens.


Membres de l'Aranya al Palau de la Música de València
El passat dimecres 5 de febrer es va celebrar el sorteig per a participar en el 128é CIBM "Ciutat de València" on l'Aranya, inscrita en la secció segona, es va quedar a les portes de ser una de les bandes valencianes en formar part d'aquest prestigiós certamen.

Però per a la societat musical albaidina no ha suposat cap entrebanc amb els nous projectes planificats per a aquest 2014. De fet, les expectatives estan posades ara al 29é Certamen de Música Festera d'Elda, pel qual, l'Aranya sabrà si formarà part d'aquest concurs en el sorteig que es realitzarà el proper 22 de febrer en la ciutat alcantina d'Elda l'Aranya seguirà estudiant les diferents opcions de participar en algun certamen, donat que, l'organització del Certamen d'Elda ha recomanat que no es presentem a aquest concurs, ja que, el membre de l'Aranya, Mario Roig, és membre del jurat i compositor de l'obra obligada (aquesta acció passa a sovint en importants certamens, per què no hi haja mal enteniments entre jurat i bandes participants).

A més de realitzar les eixides a les festes de Moros i Cristians més emblemàtiques del nostre territori, l'Aranya gravarà un CD especial de música festera obtingut pel primer premi en la passada edició d'ArteFiesta celebrada a Villena. Projecte ambiciós d'un CD que no haurà de faltar en la discografia de tot amant de la música festera.

Un sorteig amb una alta participació de bandes valencianes.
Pel que fa a la trajectòria del sorteig del CIBM, l'Aranya competia en la secció segona amb un total de 13 bandes del País Valencià, on finalment s'ha extret la bola del Centre Artístic Cultural "Verge de la Pau" d'Agost, la Societat Artístico Musical de Benifaió i la Societat Musical Ayorense. Aquestes bandes valencianes competiran amb la Banda Musical de Arouca (Portugal), la Studenten Harmonie Orkest de Twente (Holanda) i la Banda Municipal de Música d'Alcanar (Tarragona) que va ser la vacant reserva en el sorteig de l'any passat.

Els nostres companys albaidins del Cercle Musical Primitiva d'Albaida també s'han quedat fóra de la secció primera on finalment participaran la Societat Musical "La Nova" de Xàtiva, la Unió Artístico Musical de Montroi, la Asociación Musical Canalense de Canals, la Societat Musical Santa Cecília de Requena i l'alemana Sinfonisches Blasorchester Süd-West de Mainz.